Είδαμε live τον Justin Timberlake στη Στοκχόλμη και αισθανθήκαμε περισσότερο funky από ποτέ

 
REVIEWS

Τί εμπειρία ήταν αυτή!

Γράφει ο Ανδρέας Αλυσανδράτος

Συνηθίζουμε να γράφουμε, ως review για το live ενός καλλιτέχνη, όλα τα details του setlist, του stage, της μπάντας, του performance. Σωστά; Σωστά. Στην περίπτωση του Justin όμως θα το πάμε αλλιώς. Θα μιλήσουμε για το funky συναίσθημα που πλημμύρισε 45.000 fans και που οδήγησε τον υποφαινόμενο να αισθάνεται μέρες μετά ως ο μεγαλύτερος fan του Justin όλων των εποχών.

Τί εμπειρία ήταν αυτή! Πως γίνεται επί δύο ώρες να αισθάνεσαι απόλυτα προνομιούχος που είσαι εκεί; Να δακρύζεις στο κλείσιμο με το “Mirrors”; Να αισθάνεσαι πως ακούς για πρώτη φορά όλα τα μεγάλα του hits τόσα χρόνια μετά; Να κοιτάς μόνο όσα μαγικά συμβαίνουν στη σκηνή για να κρατήσεις ζωντανή την ανάμνηση με κάθε λεπτομέρεια; Να μη θέλεις να σβήσει από το μυαλό και την καρδιά σου ούτε ένα δευτερόλεπτο από όσα είδες και άκουσες; Να κατεβάζεις posters από τους δρόμους, και να μαζεύεις πεταμένα flyers, για να τα φέρεις πίσω στο σπίτι μαζί σου ώστε να τα έχεις για πάντα στο δωμάτιό σου; Η συναισθηματική σύνδεση που πέτυχε ο Justin με την Forget Tomorrow World Tour ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου και τον τοποθέτησε στην κορυφή των all time αγαπημένων μου καλλιτεχνών.

Funky και dirty sexy όπως ο Prince, urban pop που κανένας σύγχρονος καλλιτέχνης δεν μπορεί να πλησιάσει, mega star old school επιπέδου (χωρίς κακώς εννοούμενες μοντερνιές), άρτιος ενορχηστρωτής της πλέον funky μπάντας που έχω συναντήσει live από την εποχή του…Prince, ο Justin οδήγησε όλους αλλά και τον καθένα ξεχωριστά σε ένα ντελίριο συναισθημάτων που θα μας κυριεύουν για πολύ καιρό ακόμα στην καθημερινότητά μας. Ήταν τέτοια δε η δυναμική του live που ακόμα και σύγχρονα Μέσα επικοινωνίας, όπως το TikTok, που συνήθως εστιάζουν μονότονα στο «νέο» γέμισαν από εντυπωσιακά video από fans οδηγώντας σε τέτοιο virality της tour που πλέον οδεύει άνετα στο να κλείσει στο top-10 των πλέον πετυχημένων tours της σεζόν.

Ίσως όλα τα παραπάνω φαίνονται υπερβολικά για έναν καλλιτέχνη που κάπως οι περισσότεροι αισθανόμαστε ως βετεράνο, έστω και αν είναι μόνο 43 χρονών, αλλά όπως σημείωσα και στην αρχή αυτό το live το έζησα συναισθηματικά στο μέγιστο εξού και όσα γράφω πηγάζουν από μέσα μου. Μέγιστη εμπειρία, μέγιστη μουσική κατεύθυνση, μέγιστα καλοδουλεμένη μπάντα, μέγιστα hits, μέγιστος καλλιτέχνης – performer – entertainment – star. Μπορεί ο τίτλος της world tour να είναι “Forget Tomorrow” αλλά δεν νομίζω να ξεχάσω ποτέ όσα βίωσα και κακώς είχα “ξεχάσει” τα τελευταία χρόνια τον Justin Timberlake. Εγώ έχασα.

 

 

 

REVIEWS