Πήγαμε, είδαμε (και ζήσαμε) το Primer Festival

 
REVIEWS

Ένα μεγάλο ηλεκτρονικό φεστιβάλ.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού

Σαββατοκύριακο με ηλεκτρονική πανδαισία ήχων (και εικόνων και χρωμάτων) στην πλατεία Νερού και στο κλειστό του Tae Kwon Do. To Primer Festival είναι ένα μεγάλο φεστιβάλ που μάζεψε το διήμερο, κοντά στις 17-18 χιλιάδες κόσμο. Με μεγάλα ονόματα τον Eric Prydz την πρώτη βραδιά και τον Martin Garrix τη δεύτερη (που είχε και περισσότερο κοινό).

Για πρώτη φορά φέτος είχε και δεύτερο stage, για afterhours, μέσα στο Tae Kwon Do. Τα σετ έξω, την πλατεία Νερού, τελείωναν γύρω στις 11 και μισή.

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες μιλάμε για ένα διαστημικό stage. Χρειάζεται το light show σε περιπτώσεις που παίζουν dj;s. Και στο Primer Festival ήταν από τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα. Και ο ήχος ήταν όπως ακριβώς έπρεπε, δηλαδή πολύ δυνατός, σαν να βρισκόσουν σε club. Τον Δήμαρχο Καλλιθέας σκεφτόμουν που έχει λυσσάξει να κόψει τις συναυλίες στην πλατεία Νερού.

Η παραγωγή ήταν σούπερ, τα σετ όχι και τόσο - αν και ο Martin Garrix τα σάρωσε όλα. Μου άρεσαν πολύ οι Röyksopp περισσότερο από το Release, προφανώς επειδή ήταν πιο club-ιστικη η λογική και η αισθητική.

Το Primer όλο και μεγαλώνει, μπαίνει σιγά-σιγά στον χάρτη των ευρωπαϊκών φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής.

REVIEWS