Πήγαμε, είδαμε Måneskin στο fame story, συγγνώμη στο ΟΑΚΑ

 
REVIEWS

Μία άλλου είδους συναυλία.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Φωτογραφίες: Τάσος Παπαϊωάννου

Τρίτη βράδυ στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ και οι Ιταλοί Måneskin έσπερναν ενθουσιασμό. Μία στυλιζαρισμένη μπάντα, χαμηλών επιδόσεων που απέδειξε και live ότι δίκαια κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision. Θα ήταν λάθος να μην έπαιρναν το πρώτο βραβείο αφού διαθέτουν όλα τα προσόντα.

Περισσότερο από 12 χιλιάδες κόσμο πρέπει να είχε χθες στο ΟΑΚΑ και η συντριπτική πλειοψηφία ήταν μικρά κορίτσια, έφηβες, που τραγουδούσαν απ' έξω και ανακατωτά όλα τα κομμάτια. Από τη διασκευή του Beggin' έως το Gasoline και από το Mammamia έως το Kool Kids στο φινάλε, όταν και ανέβηκαν και... kids από το κοινό στη σκηνή για να χορέψουν με το γκρουπ. Και φυσικά το I Wanna Be Your Slave που δεν το έπαιξαν τρεις φορές.

Στις 10 παρά είκοσι βγήκαν οι Måneskin και ρόκαραν για μιάμιση ώρα περίπου. Εννοείται πως ο Damiano βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όλοι (όλες δηλαδή - και όλα) αυτόν έβλεπαν και παρατηρούσαν. Είναι σταρ της εικόνας. Το συγκρότημα είναι μέτριο, μετριότατο από μουσικής απόψεως αλλά είναι καταπληκτικό σε όλα τα υπόλοιπα. Στο στήσιμο, στο promo, στα πρόσωπα. Είναι όλοι τους μοντέλα - και η μπασίστρια Victoria De Angelis φυσικά, ούτε συζήτηση. Διόλου τυχαία δεν είναι η επιτυχία τους παγκοσμίως, κάθε άλλο, τους βλέπεις live και καταλαβαίνεις απόλυτα το γιατί.

Δεν έχω ξαναδεί συναυλία στο συγκεκριμένο χώρο, στα πάρκινγκ του ΟΑΚΑ, με το stage να βρίσκεται ανάμεσα στο κλειστό του μπάσκετ και τη Σπύρου Λούη. Πολύ καλή επιλογή ομολογώ και εξαιρετικά βολική. Νομίζω πως θα καθιερωθεί πλέον και θα δούμε πολλά live εκεί στο μέλλον.

Τα υπόλοιπα για τους Måneskin θα τα διαβάσετε στα tabloid και θα τα δείτε στις gossip εκπομπές. 

 

REVIEWS