Είδαμε live την Dua Lipa στο Βερολίνο…

 
REVIEWS

…και γίναμε ένα με τους 20.000 fans!

Γράφει ο Ανδρέας Αλυσανδράτος

Εντυπωσιακός ο αριθμός των hits που έχει ήδη στην καριέρα της η Dua Lipa, τόσο μεγάλος που η ίδια αισθάνεται άνετα να μην συμπεριλάβει στο set list το mega hit «Dance the Night» από την ταινία Barbie. Νομίζω δεν έχω χορέψει ξανά ποτέ, με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, σε live όσο στο Βερολίνο μπροστά στην Dua.

Sexy, kinκy, pop και disco queen, με τη συνολική αισθητική του live να παραπέμπει από rave party των 90s σε catwalk των 80s και από εκεί σε disco club των 70s.

Οι φωνητικές της ικανότητες ξεκάθαρες, στο πλαίσιο του μουσικού είδους που ακολουθεί, οι χορευτικές της κινήσεις αισθητά βελτιωμένες, το dominant attitude («I know you ain't used to a female alpha») προκαλεί εγκεφαλικά, η wtf (με την καλή έννοια) εμφάνιση με t-shirt των Sonic Youth πάνω από S&M διχτυωτά, το κόκκινο μαλλί και το υπεράνω πονηρό βλέμμα, όλα αναδεικνύουν τα όσα πρεσβεύει με τη δισκογραφία της ως σήμερα όσο και ως brand name.

Σε μία εποχή που οι καλλιτέχνες μάς ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους για να μας πουν με ευαίσθητους στίχους και αργό ρυθμό στη φωνή τα όσα τους απασχολούν κοινωνικά και ερωτικά, η Dua Lipa μάς ανοίγει την ντουλάπα της, το album με τις φωτογραφίες της και τη δισκοθήκη της. Σχεδόν πάντα αυτό έκανε η pop, και ευτυχώς το κάνει ακόμα και σήμερα.

Η Dua Lipa είναι κορυφή γιατί κρατάει τη νόρμα και εξελίσσει τις επιμέρους παραμέτρους. Και επίσης είναι κορυφή γιατί live είναι καλή, πολύ καλή! Αλλά και γιατί μπορεί έναν 53χρονο σαν εμένα να τον κάνει να φοράει από την ημέρα που την είδα live έως σήμερα μόνο τα t-shirts της. Fandom στη νιοστή.

REVIEWS