Βλέποντας την Sophia St. Helen να παίζει live από απόσταση ενός μέτρου

 
REVIEWS

Στον τέταρτο όροφο κάπου στον Κολωνό.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Φωτογραφίες: Τάσος Παπαϊωάννου

Την Παρασκευή βράδυ, πριν πάμε στους Archive στο Floyd, είχαμε ένα «σπιτικό» live, ένα live σαν secret gig στο Dudu Loft, ένα ωραίο στούντιο στην Κολωνού 12-14. Στις 9 θα έπαιζε ζωντανά για λίγους τυχερούς η Sophia St. Helen, μία τραγουδίστρια-τραγουδοποιός από την Καλιφόρνια. Και μιλάμε, όπως έγραφε η πρόσκληση, για «A live full-band performance».

Η Sophia St. Helen έπαιξε με Έλληνες μουσικούς κομμάτια της αλλά και διασκευές, παρουσίασε και το νέο single «To Where and Where From», «μια αντανάκλαση της νομαδικής φύσης της -- καθώς έχει συχνά διλήμματα προέλευσης και προορισμού».

Ο κόσμος όπως βλέπετε ήταν καθισμένος μπροστά της, ακόμα και στο πάτωμα, με την ίδια να παίζει τη φολκ-ροκ μουσική της και λέγοντας ιστορίες. Η πρόσκληση έλεγε και για «Meet and greet with the artist», αν και αυτό το meet and greet ήταν μόνιμο κατά τη διάρκεια του live.

Τέτοια event γίνονταν πάρα πολλά, παλιότερα, στις χρυσές εποχές της δισκογραφίας. Βλέπαμε καλλιτέχνες από κοντά, μιλούσαμε μαζί τους, μας έπαιζαν τα τραγούδια τους. Θυμάμαι παράδειγμα τους Portishead να παίζουν σε έναν παλιό ραδιοφωνικό σταθμό του Ανατολικού Βερολίνου τον καινούργιο τους τότε δίσκο για 20-30 τυχερούς δημοσιογράφους απ' όλη την Ευρώπη. Μαγικές στιγμές.

Τέτοιες ωραίες καταστάσεις πλέον όλο και αραιώνουν. Γι' αυτό και το ευχαριστήθηκα με την Sophia St. Helen. Ήταν και η ίδια πολύ χαρούμενη.

REVIEWS