Οι φίλοι είναι αυτοί που μας δίνουν τα ωραιότερα δώρα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μιλάει στο Loaded.gr για φωτογραφίες, γιορτές, νέα τραγούδια, φίλους και φυσικά για τον Άι-Βασίλη - κερδίστε προσκλήσεις για την Πειραιώς 131.

BREAKING
 

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μιλάει στο Loaded.gr για φωτογραφίες, γιορτές, νέα τραγούδια, φίλους και φυσικά για τον Άι-Βασίλη - κερδίστε προσκλήσεις για την Πειραιώς 131.

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Γιατί επιλέξατε τον τίτλο album;

Λέγοντας album, μπορεί να είναι είτε το μουσικό είτε το φωτογραφικό. Παρόλα αυτά η μουσική και η φωτογραφία έχουν μια κοινή μνήμη μέσα μας. Δηλαδή βλέπουμε παλιές φωτογραφίες στα album -όσο υπήρχαν- και θυμόμαστε τους φίλους μας από την εφηβεία, τις οκογένειές μας, τα γλέντια μας, τις Κυριακές μας και τους έρωτές μας. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το τραγούδι.  Ακούμε ένα τραγούδι και μας θυμίζει κάτι όπως και οι φωτογραφίες. Συνδεόμαστε με τα τραγούδια και θυμόμαστε πράγματα.

Πώς αποτυπώνονται στην παράσταση;

Αυτό λοιπόν τώρα, η μνήμη δηλαδή ενός album, μαζί με τα τραγούδια κάνουν μια παράσταση. Θα έχουμε φωτογραφικό υλικό στην παράσταση και ταυτόχρονα «προκαλούμε» και τον κόσμο να στέλνει τις δικές του φωτογραφίες. Μάλιστα, θα κάνουμε και σχετική ανάρτηση με όλες τις λεπτομέρειες.

Θα είναι μια όμορφη εμπειρία για όσους έρθουν στο πρόγραμμα και δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να βρίσκονται σε κάποια φωτογραφία…

Θα είναι μια ωραία έκπληξη για φίλους, γονείς, αγαπημένους και γενικά για όσους είναι σε κάποια από τις φωτογραφίες και οι οποίες θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Δικές σας φωτογραφίες θα δούμε;

Εννοείται, αλλά δεν σας αποκαλύπτω τι για να μη χαλάσει η έκπληξη!

Το δικό σας το album τι περιέχει;

Το δικό μου το album είναι και η εποχή που υπήρχαν εκείνα τα album, στη δεκαετία του ’70, με τα πολύ όμορφα χρώματα στις φωτογραφίες ή και με κάποια άλλα πιο αμυδρά, πιο παλ που μου θυμίζουν την εφηβεία μου, τη Νάουσα, τα ωραία γλέντια της οικογένειας, τους πρώτους έρωτες.

Μέσα σε αυτό τι τραγούδια συναντάμε;

Όλα τα τραγούδια που άκουγα εκείνη την εποχή, έχοντας μια οικογένεια φιλόμουση, όλα τα είδη μουσικής, ακόμα και την ξένη εξαιτίας του αδελφού μου, αλλά και τα λαϊκά κλασικά τραγούδια ή τη σχολή των μεγάλων μας εντέχνων.

Πρόσφατα ακούσαμε και ένα πολύ ωραίο τραγούδι με τίτλο «Όσο δεν είμαστε μαζί»…

Πρόκειται για μια όμορφη έκπληξη που μου έκανε ο αγαπημένος φίλος μου Κώστας Λειβαδάς, όπου ήρθε με ένα ωραίο δώρο λίγο πριν τις γιορτές, αυτό το υπέροχο τραγούδι. Τα στιχάκια είναι του Κώστα Φασουλά και είναι ένα τραγούδι το οποίο κυριολεκτικά το «λιμπίστηκα» με το που το άκουσα. Είναι υπέροχο.

Θα υπάρχει και συνέχεια;

Φυσικά. Έχω ακόμη ένα δώρο καθώς μαζί μου θα έχω έναν καταπληκτικό νέο τραγουδοποιό, τον Γιάννη Παπαγεωργίου, όπου έγραψε ένα υπέροχο τραγούδι, το οποίο θα κυκλοφορήσει αρχές Ιανουαρίου (επίσης ντουέτο), το οποίο θα το ακούσετε στην παράσταση.

Τι είδατε στον Γιάννη Παπαγεωργίου και τον επιλέξατε για να βρεθείτε επί σκηνής μαζί;

Ο Γιάννης έχει μνήμη, είναι ένας καταπληκτικός μουσικός, μαθητής του Δημήτρη Μυστακίδη, είναι ένας εξαιρετικός λαϊκός τραγουδιστής. Η μνήμη του, δηλαδή όσον αφορά το ρεμπέτικο, το σμυρναίικο, τραγούδια της παράδοσης, με κάνει να αισθάνομαι πολύ κοντά με αυτό τον άνθρωπο. Αρκεί να σας πω ότι είναι και Βορειοελλαδίτης και είναι ακόμα πιο εύκολο να συνδεθώ μαζί του. Είναι νέος και πολύ ταλαντούχος τραγουδιστής.

Παρέα σας όμως έχετε και σταθερούς συνεργάτες...

Bogaz και ξερό ψωμί! Είναι η μπάντα μου εδώ και πολλά χρόνια και έχω την ευκολία μετά από τόσα χρόνια να κάνω ό,τι θέλω. Είμαστε τόσο δεμένοι, ώστε όποιο κομμάτι της ελληνικής μουσικής κι αν αγγίξουμε, το κάνουμε με έναν πολύ ιδιαίτερο και δικό μας τρόπο.  Επίσης, το πρόγραμμα του album το σχεδιάζουμε με τον αγαπημένο μου Χρήστο Παπαμιχάλη, ο οποίος έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια. Έχουμε κοινή αισθητική και αγαπάμε τα ίδια πράγματα.

Καθώς είμαστε σε περίοδο γιορτών με ποιο τραγούδι θα «ντύνατε» αυτές τις ημέρες;

Με το τραγούδι «Των φίλων τα σπίτια». Μην ξεχνιόμαστε, παιδιά. Μέσα σε αυτό το ωραίο εορταστικό κλίμα οι φίλοι είναι αυτοί που μας δίνουν τα ωραιότερα δώρα. Είναι κοντά μας και μας καταλαβαίνουν. Χωρίς αυτούς η ζωή μας θα ήταν ανούσια.

Αφοί οι φίλοι μας δίνουν τα ωραιότερα δώρα, ο Άγιος Βασίλης τι θέλετε να σας φέρει;

Κυρίως υγεία. Να είμαι καλά, να μπορώ να τραγουδήσω, γιατί το δώρο που μου έδωσε η ζωή είναι να μπορώ να τραγουδάω και να μπορώ να έχω μέσα μου το αίσθημα των τραγουδιών.

_______________________________________________________

Το loaded.gr εξασφάλισε για εσάς διπλές προσκλήσεις εισόδου για  την πρεμιέρα της Ελένης Τσαλιγοπούλου στις 18 Ιανουαρίου στο Πειραιώς 131. Για να μπείτε στην κλήρωση στέλνετε e-mail στο [email protected] γράφοντας το ονοματαπώνυμό σας και τη λέξη «Τσαλιγοπούλου».

Οι νικητές είναι:

Άρης Χατζηγιάννης

Άννα Κουφομιχαήλ

Περισσότερα για τις παραστάσεις ΕΔΩ:

 

BREAKING MUSIC