Πέθανε ο Paul Di' Anno, ιστορικός τραγουδιστής των Iron Maiden

Σε ηλικία 66 ετών

BREAKING
 

Σε ηλικία 66 ετών

Στο σπίτι του στο Σόλσμπερι της Αγγλίας πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο τραγουδιστής που «σφράγισε» με τη φωνή του τους πρώτους δίσκους των Iron Maiden, o Paul Di' Anno, κατά κόσμον Paul Andrews.

Την απώλεια του τραγουδιστή ανακοίνωσε η δισκογραφική εταιρεία του, Conquest Music, με την εξής ανακοίνωση:

«Εκ μέρους της οικογένειάς του, η Conquest Music επιβεβαιώνει με θλίψη τον θάνατο του Paul Andrews, επαγγελματικά γνωστού ως Paul Di'Anno. Ο Paul πέθανε στο σπίτι του στο Σόλσμπερι σε ηλικία 66 ετών.

Γεννημένος στο Τσίνγκφορντ του Ανατολικού Λονδίνου στις 17 Μαΐου 1958, ο Paul έγινε γνωστός για πρώτη φορά ως τραγουδιστής του αγγλικού συγκροτήματος Heavy Metal, Iron Maiden μεταξύ 1978 και 1981. Τραγούδησε στο πρωτοποριακό ντεμπούτο άλμπουμ τους Iron Maiden και στην επιδραστική κυκλοφορία τους, Killers.

Από τότε που έφυγε από τους Iron Maiden, ο Paul Di'Anno είχε μια μακρά και γεμάτη γεγονότα δισκογραφική καριέρα με τους Battlezone και Killers καθώς και πολλές σόλο κυκλοφορίες και guest εμφανίσεις. Παρά τα προβλήματα που του δημιουργούσαν τα σοβαρά θέματα υγείας τα τελευταία χρόνια, που τον περιόρισαν να πραγματοποιεί τις εμφανίσεις του σε αναπηρικό καροτσάκι, ο Paul συνέχισε να διασκεδάζει τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώνοντας πάνω από 100 παραστάσεις από το 2023.

Το πρώτο retrospective album της καριέρας του, The Book of the Beast κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2024 και περιείχε τα κυριότερα σημεία των ηχογραφήσεων του από τότε που έφυγε από τους Iron Maiden. Η Conquest Music είναι περήφανη που είχε τον Paul Di'Anno στην καλλιτεχνική ης οικογένεια και ζητά από τη λεγεώνα των θαυμαστών του να σηκώσουν ένα ποτήρι στη μνήμη του».

Ο Di' Anno έγινε γνωστός όταν προσλήφθηκε ως τραγουδιστής των Iron Maiden το 1978, ηχογραφώντας με το συγκρότημα το ιστορικό demo «The Soundhouse Tapes», καθώς και τους δύο πρώτους δίσκους του, το «Iron Maiden» (1980) και το «Killers» (1981).

Ωστόσο, οι... κακές συνήθειες του Di' Anno και ο επαγγελματισμός αλλά και οι ευρύτερες φωνητικές ικανότητες του Bruce Dickinson οδήγησαν τη μπάντα να τον απολύσει μετά την περιοδεία του «Killers», το 1981.

Από εκεί και πέρα, ακολούθησε σόλο καριέρα, χωρίς ποτέ να καταφέρει να πιάσει τη δημοφιλία των Iron Maiden, ενώ ταλαιπωρήθηκε και από σοβαρά προβλήματα υγείας που τον καθήλωσαν σε αναπηρικό αμαξίδιο.

BREAKING MUSIC