Θέλω να αφήσω χώρο στην ελευθερία και τον αυθορμητισμό της στιγμής

Απόψε και την επόμενη Κυριακή η Λαμπρινή Καρακώστα παίζει στο «Θέσις 7», αλλά πριν μοιράζεται τις σκέψεις της με τους αναγνώστες του Loaded.gr

BREAKING
 

Απόψε και την επόμενη Κυριακή η Λαμπρινή Καρακώστα παίζει στο «Θέσις 7», αλλά πριν μοιράζεται τις σκέψεις της με τους αναγνώστες του Loaded.gr

«Ώρα 2 το μεσημέρι. Μόλις έφτιαξα καφέ. Χθες τελειώσαμε την πρόβα στις 4 το πρωί. Απ' τις 2 αφήσαμε το γραφείο, όπου έχουμε στήσει όλα τα όργανα και τα πετάλια και μεταφερθήκαμε στο σαλόνι. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε παρ' όλη την κούραση της ημέρας. Ο Γιάννης έπιασε την κλασική κιθάρα και τραγουδάγαμε παρέα ό,τι μας ερχόταν στο κεφάλι. Στιγμές συγκίνησης, αλλά και γέλια μέχρι δακρύων. Προκύπτουν συνεχώς καινούργιες αναγνώσεις. Ευγνωμοσύνη.

Με τον Γιάννη γνωριστήκαμε και αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε την Άνοιξη, λίγο πριν βγει ο δίσκος. Μόλις ολοκληρώθηκαν τα τραγούδια, τα ξαναέπιασα απ' την αρχή, απ' το μηδέν, απ' τον πυρήνα τους, όπως τα πρωτοέγραψα. Φοβερό! Μαζί μ' αυτά, καταπιαστήκαμε και με άλλα τραγούδια που κρύβουν μέσα τους στοιχεία, λόγια, δονήσεις που νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω και να μοιραστώ με τους ανθρώπους και φυσικά τις αγαπημένες δισκογραφικές συμμετοχές μου.

Το καλοκαίρι έφτασε κι εμείς ξεκινήσαμε ένα μεγάλο ταξίδι σε 35 προορισμούς. Ο καθένας ξεχωριστός και ιδιαίτερος με τη δική του ιστορία. Τι εμπειρία!

Είναι πανέμορφο να ταξιδεύεις ούτως ή άλλως, αλλά όταν το κάνεις για τόσο λίγο χρόνο σε κάθε τόπο, σαν σε σφηνάκι, σε κάνει να είσαι παρών απαραιτήτως την κάθε στιγμή, γιατί ξέρεις ότι θα είσαι εκεί μόνο για λίγες ώρες. Γρήγορες ταχύτητες, συμπιεσμένες δυνατές εμπειρίες, πανέμορφα τοπία, γνωριμίες, συζητήσεις, καινούργιοι φίλοι που ξέρεις πως θα μείνουν για καιρό! Ο καθένας ξεχωριστός αλλά και ίδιος.

Γυρίσαμε απ' αυτή την όμορφη περιπέτεια και κουβαλώντας όλη αυτή την εμπειρία, τις γεύσεις, τις εικόνες, τα χρώματα και τα αρώματα μέσα μας, συνεχίσαμε να δουλεύουμε καινούρια πράγματα. Βάλαμε και πετάλια σιγά σιγά, πήρα και λουπιέρα και αρχίζω να πειραματίζομαι περισσότερο. Γνωριζόμαστε πλέον καλύτερα κι ο Γιάννης έχει καταλάβει για ποιο λόγο τραγουδώ και παίζω μουσική και έτσι προκύπτουν καινούριες ιδέες εύκολα. Απολαμβάνω πολύ το ντουέτο, γιατί στο κάθε τραγούδι φαίνεται ο πυρήνας του ξεκάθαρα κι απλά. Μου δίνει επίσης την ελευθερία να πειραματιστώ και να παίζω με διάφορα μουσικά όργανα, εκτός της φωνής και την κλασικής μου κιθάρας, όπως το μεταλλόφωνο, τα κρουστά, τον μπαγλαμά (προσεχώς και άλλα)! Μ' αρέσει να εναλλάσσονται τα ηχοχρώματα και τα τοπία. Να πηγαίνουμε σε καινούργιες γειτονιές. Ούτως ή άλλως το κάθε τραγούδι έχει το δικό του χρώμα.

Έχω καιρό να παίξω στην Αθήνα κι έχω χαρά μεγάλη κι ανυπομονησία, που θα τα μοιραστώ όλα αυτά, σε αυτές τις δυο συναυλίες στις 22 και 29 Δεκεμβρίου.

Τον καινούριο μου δίσκο, παίζοντας τον σχεδόν όπως τα πρωτοέγραψα, κι όλα αυτά τα τραγούδια που με τόση αγάπη αγγίξαμε και νιώθω πια κι αυτά δικά μου.

Δεν ξέρω τι ακριβώς θα παίξουμε απ όλα αυτά... Αλήθεια! Θέλω να αφήσω χώρο στην ελευθερία και τον αυθορμητισμό της στιγμής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανυπομονώ να ανταμώσουμε και να σας τραγουδήσω!

Τις Κυριακές 22 και 29 Δεκεμβρίου

Στο Θέσις 7

Στο κέντρο της Αθήνας

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος,

να γιορτάσουμε την κάθε αναπνοή του..."

Λαμπρινή

Πληροφορίες για το live ΕΔΩ:

BREAKING MUSIC