Import Music

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο Μέγαρο Μουσικής

IMPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

30/10/2024


__ Χώρος

Μέγαρο Μουσικής

 Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας


__ Εισιτήρια

6€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 25.00€, 22.00€, 18.00€, 15.00€, 12.00€, 8.00€

 

Υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) ανοίγει τον κύκλο των συναυλιών της για τη φετινή σεζόν με την εμφάνισή της στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 20:30.

Η συναυλία της ΕΛΣΟΝ, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας «Equall – Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων» και ειδικότερα στον πυλώνα των δράσεων για τη Νέα Γενιά. Η ΕΛΣΟΝ, η υποδειγματική ορχήστρα νέων, παράλληλα με το σπουδαίο καλλιτεχνικό της έργο, προσφέρει σημαντικό εκπαιδευτικό έργο ενδυναμώνοντας τη μουσική παιδεία  στη χώρα μας και ενθαρρύνοντας την επαφή των νέων με την Τέχνη.

Ο Διονύσης Γραμμένος κατόρθωσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αναδείξει διεθνώς την ΕΛΣΟΝ σε ένα μουσικό σύνολο υψηλού επαγγελματικού επιπέδου,  το οποίο, πέρα από τον ανυπολόγιστης αξίας εκπαιδευτικό του ρόλο, προσφέρει ερμηνείες που ικανοποιούν ακόμη και το απαιτητικότερο ακροατήριο.

Η συναυλία του Οκτωβρίου, η οποία αποτελεί προπομπό της πρώτης εμφάνισης της ορχήστρας στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, αναμένεται τόσο για την ερμηνευτική δεινότητα μαέστρου κι ορχήστρας όσο και για την επιλογή του ρεπερτορίου.

Υπό τη διεύθυνση του Ιδρυτή & Καλλιτεχνικού Διευθυντή της, Διονύση Γραμμένου, η ΕΛΣΟΝ -Ορχήστρα Νέων in Residence του Μεγάρου- παρουσιάζει ένα συναρπαστικό  πρόγραμμα έργων, που περιλαμβάνει το <<rewind<< της Βρεττανής -προτεινόμενης για βραβείο Grammy- συνθέτριας Άννα Κλάιν, επιλεγμένους Ελληνικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, καθώς και τους δημοφιλείς Συμφωνικούς Χορούς του Λέοναρντ Μπερνστάιν, βασισμένους σε θέματα από το μιούζικαλ “West Side Story”.

Το πρόγραμμα ισορροπεί ανάμεσα στη μοντέρνα εκλεπτυσμένη, «εθνική» (αλλά και τόσο προσωπική) γλώσσα του Σκαλκώτα, στη χορευτική, μελωδική και από κάθε άποψη ξεσηκωτική γραφή του Μπερνστάιν  αλλά και στο σύγχρονο στιλ της Βρετανίδας Άννα Κλάιν, μιας από τις πιο περιζήτητες μουσικές δημιουργούς διεθνώς, η οποία χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Bachtrack ως “μία εκ των δέκα πιο δημοφιλών σύγχρονων συνθετών στον κόσμο”.

Η μουσική της Κλάιν έχει περιγραφεί ως “άμεση, μυστικιστική και ζωντανή” από τους New York Times. Η BBC Record Review την χαρακτηρίζει ως “ευφυή”, υπογραμμίζοντας την καινοτόμο προσέγγισή της στη σύνθεση. Το WQXR αναφέρεται στις “μαγευτικές υφές” της μουσικής της, επισημαίνοντας την πλούσια και πολυδιάστατη ηχητική εμπειρία που προσφέρει. “Η μουσική της Άννα Κλάιν δημιούργησε μέσα μου έναν νέο ηχητικό κόσμο”, επισήμανε σε δήλωσή του ο Διονύσης Γραμμένος.

Τιμές εισιτηρίων 

6€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι)

25.00€, 22.00€, 18.00€, 15.00€, 12.00€, 8.00€

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

 

IMPORT MUSIC