Πέθανε ο Roli Mosimann

Ιστορικός ντράμερ των Swans και παραγωγός extraordinaire

BREAKING
 

Ιστορικός ντράμερ των Swans και παραγωγός extraordinaire

Στο Βρόκλαβ της Πολωνίας άφησε την τελευταία του πνοή στις 15 Σεπτεμβρίου, νικημένος από τον καρκίνο του πνεύμονα, ο ντράμερ και μουσικός παραγωγός Roli Mosimann, σε ηλικία 68 ετών.

Γεννημένος στην Ελβετία το 1955, ο Mosimann έγινε γνωστός ως ένας από τους πρώτους ντράμερ των φοβερών και τρομερών Swans με τους οποίους έπαιξε από το 1982 ως το 1984 (δηλαδή, την περίοδο των εφιαλτικών τους δίσκων «Filth» και «Cop», που τους έκαναν διαβόητους ως μια από τις πιο βίαιες ηχητικά μπάντες στην ιστορία του ροκ).

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το enfant terrible της avant garde μουσικης, JG Thirlwell (γνωστός από το project του με τη γενική ονομασία Foetus), στο σχήμα Wiseblood.

Ωστόσο, ο Mosimann, ήδη από το 1986 άρχισε να ασχολείται με την παραγωγή δίσκων και έχει βάλει την ηχητική του σφραγίδα σε ιστορικά άλμπουμ συγκροτημάτων όπως οι That Petrol Emotion, the Young Gods, the The, Celtic Frost, New Order και the Hair and Skin Trading Company,  ενώ συμμετείχε ενεργά στον δίσκο των Faith No More «Album of the Year».

Ήταν από τους αρχικούς παραγωγούς του «βασανισμένου» «The Process» των Skinny Puppy και του «Portrait of an American Family» των Marilyn Manson, αν και τους δίσκους τελείωσαν άλλοι παραγωγοί λόγω διαφωνιών με τα συγκροτήματα.

Ένας πανίσχυρος ντράμερ (δεν… επιβίωνες αλλιώς στους πρώιμους Swans), εντούτοις ο Mosimann έδειξε ότι διέθετε «αυτί» που απλωνόταν από την pop και το AOR μέχρι το industrial, την electronica και το heavy metal, με τις παραγωγές του να ξεχωρίζουν πάντα.

BREAKING MUSIC