Είμαστε εδώ, είδαμε και ζούμε το Helmos Mountain Festival (ημέρα 1η)

 
REVIEWS

Το φεστιβάλ στο βουνό ξεκίνησε...

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Μόνο ένα θα σας πω για αρχή: φύγαμε από την Αθήνα με 38°C θερμοκρασία και «προσγειωθήκαμε» στα Καλάβρυτα, στο Χιονοδρομικό, εκεί όπου βρίσκεται εν εξελίξει το 2ο Helmos Mountain Festival σε θερμοκρασίες 17°C και 18°C. Αυτό και μόνο του θα αρκούσε για να ξαναγεννηθεί κάποιος! Ή, έστω, για να βρίσκεται στο φεστιβάλ.

Πρώτη μέρα του τριήμερου χθες, τετραήμερου αν σκεφτούμε και το γλέντι που στήνουν παραδοσιακά τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στην πλατεία των Καλαβρύτων (φέτος, με τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη αλλά και τον Λεωνίδα Μπαλάφα), και όλα κύλησαν ομαλά. Και από μουσικής απόψεως με μία μεγάλη έκπληξη εκτός προγράμματος, τη μίνι εμφάνιση του Εθισμού. Πριν από τους Λόγος Τιμής που φάνηκαν -αναμενόμενο- καταιγιστικοί.

Πολυσπερμία ήχων στο Helmos Mountain Festival (όπως γίνεται σε όλα τα φεστιβάλ του κόσμου) με τέσσερα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους ονόματα. Ξεκίνημα με Ορέστη Ντάντο (που, προς μεγάλη μου απογοήτευση, δεν πρόλαβα), συνέχεια με τη Μαρίνα Σπανού που ανεβαίνει διαρκώς και έφερε άλλον αέρα on stage, η σκυτάλη στον Εθισμό όπως σας είπα, μέχρι τα ηνία να περάσουν στους Λόγος Τιμής, γύρω στις 10 και μισή το βράδυ. Έπαιξαν για μία ώρα κι ένα τέταρτο, ανέβασαν στη σκηνή κάποια στιγμή και τον Novel 729.

Ο Γιάννης Χαρούλης αποτελούσε το μεγάλο όνομα της 1ης ημέρας και αυτό φάνηκε. Εκεί που έβλεπες τον κόσμο να ραπάρει νωρίτερα, τον έβλεπες αμέσως μετά να «μεθάει» διονυσιακά. Και όποια απορία είχες νωρίτερα για την ηχητική μετάβαση, αυτή εξανεμιζόταν από το πρώτο-πρώτο τραγούδι.

Άλλωστε, έπρεπε να βλέπατε τους χιπ-χοπάδες backstage, τον Novel και τους Λόγος Τιμής πως χαίρονταν με τον Χαρούλη και πως τραγουδούσαν τα κομμάτια του. Τα στεγανά πέφτουν.

Πολύ πιο οργανωμένο φέτος το φεστιβάλ σε όλα του. Πέρυσι, άλλωστε, ήταν και το πρώτο, ανιχνευτικό. Καλοκουρδισμένος ο μηχανισμός του πλέον, περισσότερα μαγαζιά στο χώρο, μίνι μάρκετ για όλα τα απαραίτητα, οριοθετημένοι οι κατασκηνωτικοί χώροι, πολυπρόσωπο crew.

Δεύτερη μέρα απόψε, με Βασίλη Παπακωνσταντίνου (ήταν και χθες εδώ, backstage και απολάμβανε τις μουσικές), με Novel 729, με τους δύο L'Entourloop να μιξάρουν και, φυσικά, με τους Villagers Of Ioannina City. Το φετινό line up, επαναλαμβάνω, είναι εντελώς πολυσυλλεκτικό.

Σύμφωνα με το Meteo η θερμοκρασία απόψε θα είναι γύρω στους 18°C. Επί Γης παράδεισος.

 

 

 

 

REVIEWS