Δεν βαρέθηκε ο Δήμος Καλλιθέας να στρέφεται εναντίον του «Release Festival»;

Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα...

BREAKING
 

Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα...

Ο Δήμος Καλλιθέας λοιπόν μαζί με εκπροσώπους της Κίνησης Δημοτών Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του «Release Athens» και της ΕΤΑΔ ΑΕ, την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ που νοικιάζει το χώρο.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν την Πέμπτη 6 Ιουνίου, τρεις μόλις ημέρες πριν από την πρεμιέρα του φεστιβάλ με τους Offspring κτλ. Φέτος μιλάμε για 12 βραδιές με συνολικά 12 συναυλίες μεγάλων ονομάτων από το εξωτερικό, με την προπώληση να πηγαίνει τρένο.

Όπως διαβάζουμε στο Newsbreak, είχε προηγηθεί περίπου ενάμιση μήνα νωρίτερα και μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, «για να ελεγχθεί η νομιμότητα της προκήρυξης ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού από την ΕΤΑΔ για τη μακρόχρονη εκμίσθωση της Πλατείας Νερού και γενικά του παραλιακού μετώπου».

Στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, λένε ότι δεν ζητήθηκε διοικητική άδεια από τον δήμο, ότι οι συναυλίες κάνουν θόρυβο, ότι αποκλείεται η πρόσβαση των κατοίκων προς την παραλιακή ζώνη κ.ο.κ.

«Δεν είμαστε κατά των συναυλιών, αλλά δεν μπορεί ο καθένας να λειτουργεί όπως θέλει και χωρίς έλεγχο», ανέφερε στο documentonews.gr, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι τωρινό και ήταν λάθος μας που δεν αντιδράσαμε το 2016 με τις πρώτες συναυλίες στην Πλατεία Νερού, επιτρέποντας να δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει. Η Πλατεία Νερού είναι εντελώς ακατάλληλη για συναυλιακός χώρος, καθώς προκαλεί πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών».

Προσθέτει επίσης ότι «πλέον το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί αφού από τους 30.000 θεατές το 2016 έχουν φτάσει τους 185.000 το 2023), με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος αδύνατον να ρυθμιστεί και να διαταράσσεται σοβαρά η κοινή ησυχία σε ακατάλληλες ώρες».

Στα ασφαλιστικά λένε πως κλείνει και η πεζογέφυρα «Εσπλανάδας» τις ημέρες των συναυλιών, πράγμα που συνέβη πέρυσι επειδή συμμετείχε και το ΚΠΙΣΝ για τρεις βραδιές όλες κι όλες.

Είναι αστεία αυτά τα ασφαλιστικά μέτρα. 

φωτό: En Lefko 87.7

BREAKING MUSIC