Flow Profile: «Πίσω από τη μουσική μου κρύβονται τα πιστεύω μου»

Ο Αλέξης Αργείτης των Νεκρική Σιγή μιλάει στο loaded με αφορμή τη συναυλία τους

BREAKING
 

Ο Αλέξης Αργείτης των Νεκρική Σιγή μιλάει στο loaded με αφορμή τη συναυλία τους

O Flow Profile –κατά κόσμον Αλέξης-, ιθύνων νους των Νεκρική Σιγή, μιλά στο loaded.gr, λίγο πριν το live του την Παρασκευή 31 Μαΐου στο Caja de musica, για τα 20 + 1 χρόνια πορείας του στην εγχώρια Hip-Hop σκηνή.

Ποια είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από τη μουσική σου;

Πίσω από τη μουσική μου κρύβονται τα πιστεύω μου, η ζωή μου και ίσως είναι και το καλύτερο ημερολόγιο που κρατάω για να μην ξεχνάω τις στιγμές μου!

Πώς νιώθεις όταν η μουσική σας αγγίζει κι άλλους ανθρώπους;

Όταν αυτό αγγίζει και άλλους, τότε σημαίνει ότι δεν είμαι μόνος μου! Άλλωστε, αυτός είναι κι ο λόγος που παίρνω δύναμη να συνεχίσω.

Τι εμπόδια πρωτοσυνάντησες στο ξεκίνημα σου και βάση της εμπειρίας σου, ποια συμβουλή θα έδινες σε νέους καλλιτέχνες που θέλουν να ασχοληθούν με το hip hop;

Τα εμπόδια ήταν άπειρα γιατί στο ξεκίνημα ήταν μια μουσική ξένη στα αυτιά του Έλληνα. Αυτό άλλαξε με τα χρόνια αλλά η παραγωγή ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να χάνονται μες τη πληθώρα κομματιών τα όμορφα κομμάτια. Η συμβουλή είναι μόνο η μοναδικότητα! Να εκφραστούν σύμφωνα με τα δικά τους πιστεύω με το τρόπο τους χωρίς απομιμήσεις, αυτό λείπει πραγματικά.

Από τα 1000 κομμάτια που έφτιαξαν εσένα, θα θέλαμε να επιλέξεις τα τρία σημαντικότερα. Είτε αυτά είναι στίχοι, είτε τραγούδια, είτε είναι καταστάσεις είτε άνθρωποι.

Σίγουρα το «Βουνό» γιατί είμαι εγώ και είναι ότι ακριβώς νιώθω αυτή τη στιγμή και σίγουρα είναι τεράστιος ο σεβασμός στο Νικόλα που συμμετέχει. Έπειτα το «Μια νύχτα δίπλα απ το ποτάμι», γιατί ήταν η πιο ανατριχιαστική νύχτα στη ζωή μου … τότε έχανα τον άνθρωπο μου και τα πάντα μου ταυτόχρονα. Μετά το «Έλα μόνο»… γιατί τα λέει από μόνο του όλα! Και είναι ό, τι πιο αληθινό έχει γραφτεί! Τυχαίνει να είναι όλα από το τελευταίο δίσκο γιατί αυτές οι στιγμές είναι πιο έντονες.

Ποια είναι η αγαπημένη συ στιγμή από την μέχρι τώρα πορεία σου με τους Νεκρική Σιγή;

Αναμφισβήτητα το live με τους FF.C το 2004 ! Άπειρα τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις.

Λεπτομέρειες για το live ΕΔΩ

 

 

BREAKING MUSIC