Export Music

Röyksopp και Argy στην πρώτη μέρα του Primer Festival

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

07/09/2024


__ Χώρος

TAE KWON DO

 Μωραϊτίνη 2, Φάληρο


__ Εισιτήρια

Από 35 ευρώ

 

Με headliners τους Eric Prydz και KÖLSCH

Οι Röyksopp το φοβερό, επιδραστικό ντουέτο της electronica από τη Νορβηγία, με τα δεκάδες club & chart hits και τις all star συνεργασίες, θα ξεσηκώσει το Main Stage το Σάββατο 7/9, σε μια από τις πιο upbeat χορευτικές βραδιές της χρονιάς!

Headliner του Μain Stage ένας ακόμη τεράστιος star της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής, o Σουηδός ERIC PRYDZ, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του “φρέσκου” Afterhours Stage, με το οποίο το Primer Music Festival ενισχύεται φέτος σημαντικά σε μέγεθος και διάρκεια, πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

ERIC PRYDZ

O κορυφαίος Σουηδός DJ και παραγωγός (house/techno/electro), Eric Prydz, γνωστός επίσης και ως Pryda και Cirez D, μετράει 23 χρόνια στη μουσική, μια πορεία γεμάτη εντυπωσιακά επιτεύγματα που τον έχουν αναδείξει σε αγαπημένο και πάντα πρωτοπόρο καλλιτέχνη τόσο της underground όσο και της mainstream dance σκηνής. Μόλις λίγες μέρες πριν έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει μετά το θεαματικό b2b set του μαζί με τον Anyma στο περίφημο Coachella Festival, σε ένα visual battle που θα μείνει στην ιστορία, ενώ το δικό του HOLO show, με τα αποκλειστικά 3D, φουτουριστικά γραφικά ολογράμματα, είναι μοναδικό στο είδος του. To “Allein” του Pryda ήταν άλλωστε το closing track σε ολόκληρο το tour της Afterlife, με τα social media να κατακλύζονται από βίντεο που δείχνουν όλους τους djs να χορεύουν ξέφρενα στο ρυθμό του, γύρω από τα decks.

Ο γεννημένος το 1976 στη Στοκχόλμη Eric Sheridan Prydz, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έγινε διάσημος για πρώτη φορά σε όλο τον πλανήτη το 2004 με το mega-hit “Call On Me” (από το Data Imprint της Ministry Of Sound), ακολούθησαν τα “Proper Education” (ήταν ο πρώτος παραγωγός που πήρε το πράσινο φως από τους Pink Floyd να κυκλοφορήσει remix δικού τους έργου, το 2007, σαμπλάροντας το χορωδιακό κομμάτι του Another Brick In The Wall), “Pjanoo” (2008) και “Opus” (2015), ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το πρώτο του studio άλμπουμ με τον ίδιο τίτλο (“Opus” lp).

Αν και ήταν στην αρχική τετράδα που δημιούργησε την περίφημη Swedish House Mafia, μαζί με τους Axwell, Sebastian Ingrosso και Steve Angello, δεν συμμετείχε τελικά στο επίσημο γκρουπ που δημιουργήθηκε με το ίδιο όνομα λίγο αργότερα, το 2008. Ωστόσο, έχει συνεργαστεί με τον Axwell, υπογράφοντας ως Axer, ενώ με τον Steve Angello εμφανίζονταν με την ονομασία A&P.

Είναι ιδιοκτήτης τριών ανεξάρτητων δισκογραφικών label (Mouseville, Pryda και Pryda Friends) που δημιούργησε ως μια πλατφόρμα για να κυκλοφορεί με απόλυτη καλλιτεχνική ελευθερία τις δικές του παραγωγές (ως Cirez D στη Mouseville Records και ως Pryda στην Pryda Recordings) αλλά και παραγωγές τρίτων (Pryda Friends), αρκεί να συνάδουν με το δικό του όραμα. Χωρίς αυστηρά χρονοδιαγράμματα, πίεση και τους συνήθεις όρους της μουσικής βιομηχανίας, και κρατώντας σαφή απόσταση από το παιχνίδι της δημοσιότητας και των media, πέτυχε να ελέγχει ο ίδιος την εικόνα του και τελικά την ίδια του την εξέλιξη, αφήνοντας στα πράγματα το προσωπικό του, απολύτως ξεκάθαρο στίγμα. Και η συνταγή πέτυχε, αφού η ανταπόκριση στις κυκλοφορίες και των 3 label είναι κάτι παραπάνω από θερμή, με τα διάφορα releases να πουλάνε μεγάλα νούμερα ανά τον κόσμο.

To 2017 κέρδισε το βραβείο “DJ of the Year” στα Electronic Music Awards, ενώ ήταν υποψήφιος και στην κατηγορία Live Act of the Year. Αρκετά συχνά φιγουράρει σε υψηλές θέσεις της TOP 100 λίστας του DJ Mag, ενώ έχει εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ και events σε ολόκληρο τον πλανήτη (Coachella, Ultra Music Festival, Tomorrowland κ.α.).

Η εμφάνισή του ως headliner του Main Stage στο φετινό Primer Music Festival, το Σάββατο 7/9 θα είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ποτέ στην Αθήνα, αναδεικνύοντας την 1η μέρα του φεστιβάλ σε κορυφαίο event της χρονιάς για την dance κοινότητα!

KÖLSCH

Ένας ακόμη θρύλος της techno σκηνής, ο Δανός DJ & παραγωγός KÖLSCH, θα είναι ο headliner του Afterhours Stage, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο Faliro Sport Pavilion (Tae Kwon Do)!

Γνωστός για μεγάλες επιτυχίες όπως τo “All That Matters” που όλοι έχουμε τραγουδήσει, αλλά και tracks όπως τα "Grey", "Liath" και "DerDieDas", ο Rune Reilly Kölsch, που γεννήθηκε στην αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα της Κριστιάνια το 1977, έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Ο χαρακτηριστικός του συνδυασμός κλασικής house και σύγχρονης techno έχει κερδίσει μεγάλη αναγνώριση, αναδεικνύοντάς τον σε περιζήτητο καλλιτέχνη, σε φεστιβάλ και clubs σε όλο τον κόσμο.

Από συναυλίες σε ιδιαίτερα venues μέχρι headlining στην Tomorrowland και στο Coachella αλλά και εκκεντρικές εμφανίσεις όπως αυτή που έκανε το 2017 στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι, τα σετ του Kölsch αποτελούν πάντα κορυφαία event.

Έχει συνεργαστεί με τεράστια ονόματα της pop rock και της electronica, ανάμεσά τους με τους Coldplay, Imogen Heap, London Grammar, Tiga, Sasha και Michael Mayer.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ χορευτικής μουσικής της Ελλάδας επιστρέφει για 5η χρονιά, με 2 stages, 20 ώρες μουσικής και 18+ artists!

Οι Röyksopp δημιουργήθηκαν το 1998 στο Τρόμσο της Νορβηγίας από τους Svein Berge και Torbjørn  Brundtland. Με επιρροές από ολόκληρο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής, από τον Giorgio Moroder και τον Vangelis μέχρι τους Kraftwerk, έχουν πετύχει μια εντυπωσιακή καριέρα, με μια σειρά από τεράστια hits διεθνώς, με εθιστικές μελωδίες, πολλές από τις οποίες σφράγισε η συνεργασία τους με σπουδαίες γυναικείες φωνές, όπως η αιθέρια Susanne Sundfør και η Robyn. 

Οι χαρακτηριστικές συνθέσεις του ντουέτου τούς ανέδειξαν σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής των τελευταίων 20 περίπου ετών, όπως τα αγαπημένα και του ελληνικού κοινού “What Else Is There?”, “Running To The Sea”, “Lover”, “Monument” κ.α., ενώ το βιογραφικό τους συμπληρώνουν εξαιρετικοί δίσκοι και συναρπαστικά remixes για μεγάλα ονόματα της pop rock σκηνής, όπως οι Depeche Mode, η Lady Gaga, ο Beck και οι Coldplay.

Το 2022 παρουσίασαν το πιο φιλόδοξο project της πορείας τους μέχρι σήμερα, την τριλογία “Profound Mysteries”, αποχαιρετώντας παράλληλα το παραδοσιακό album format. Το νέο τους αυτό project έκανε αφετηρία με το φοβερό single “Impossible” και με την σπουδαία Alison Goldfrapp στα φωνητικά, απογειώνοντας για άλλη μια φορά το ραδιοφωνικό τους airplay.

Το set τους πλαισιώνει επί σκηνής ομάδα χορευτών, που θα ξεσηκώσουν τον κόσμο για άλλη μια βραδιά χορού και υψηλής ενέργειας, όπως συμβαίνει σε κάθε εμφάνιση της σπουδαίας νορβηγικής μπάντας!

Ακολούθησε το 2023 η μεγάλη παγκόσμια περιοδεία τους, με τίτλο “True Electric”, που τους φέρνει ξανά φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, στο Main Stage του Primer Music Festival, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Νερού.

Μετά τον Martin Garrix και τους Röyksopp, τρία ακόμη σημαντικά ονόματα προστίθενται στο line up του Main Stage του φετινού Primer Music Festival, στην πλατεία Νερού: το Σάββατο 7/9 o δικός μας Argy (του ιταλικού label Afterlife), και την Κυριακή 8/9 ο Δανός dj και παραγωγός Morten, και o πρωτοπόρος της new house, Gordo (πρώην DJ Carnage)!

ARGY

O πρωταγωνιστής της ευρωπαϊκής underground electronica σήμερα, Έλληνας dj και παραγωγός συμπληρώνει το line up του Main Stage στην Πλατεία Νερού, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ευρωπαϊκής underground electronica σήμερα, πετυχαίνοντας να ξεπερνά τα συμβατικά όρια του genre και να δημιουργεί πρωτοποριακές ηχητικές εμπειρίες, με καμβά ελευθερίας το φιλόξενο περιβάλλον του περίφημου ιταλικού label Afterlife. Ανάμεσα στις επιτυχίες του το anthem του 2021 “Ketuvim”, και οι κυκλοφορίες που ακολούθησαν: “Tataki”, “Pantheon”, “Aria”, καθώς και το αριστούργημα “Higher Power” μαζί με τoν Anyma (ο ένας εκ των δύο Tale Of Us). Ο εθιστικός ήχος του είναι το αποτέλεσμα της μίξης της καινοτομίας με το συναίσθημα, δίνοντάς μας συνθέσεις που σκαρφαλώνουν κάθε φορά με χαρακτηριστική ευκολία στην κορυφή των charts του Beatport, αναδεικνύοντας τον Argy από έναν βιρτουόζο της underground σκηνής σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ χορευτικής μουσικής της Ελλάδας επιστρέφει για 5η χρονιά, με 2 stages, 20 ώρες μουσικής και 18+ artists!

Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

Πλατεία Νερού / Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Tae Kwon Do

Εισιτήρια ΕΔΩ

EXPORT MUSIC