«Μουσικά, προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στο ηχογράφημα μια ατμόσφαιρα επανάληψης, έντασης και αγωνίας»

Οι Sidetrack γράφουν στο loaded για το νέο τους τραγούδι «Παραμιλάς» που πραγματεύεται το θέμα της άνοιας

BREAKING
 

Οι Sidetrack γράφουν στο loaded για το νέο τους τραγούδι «Παραμιλάς» που πραγματεύεται το θέμα της άνοιας

Οι Sidetrack των Μιχάλη Κεχαγιά και Στέργιου Δήμπα, αποτελούν ένα από τα πιο αξιόλογα και συνεπή ελληνόφωνα γκρουπ της pop – rock σκηνής, αναφορικά με το αποτύπωμα που αφήνουν στη ελληνική δισκογραφία.

Στο πλαίσιο της κυκλοφορίας από το Ogdoo Music Group του τελευταίου τους ψηφιακού EP με τίτλο «Όσο σκέφτεσαι το αύριο», παρουσιάζουν το τραγούδι τους «Παραμιλάς», ένα βιωματικό συγκινητικό τραγούδι που πραγματεύεται το σοβαρό πρόβλημα της άνοιας, το οποίο εξελίσσεται σε μάστιγα κυρίως για τον δυτικό κόσμο.

«Πρόκειται για ένα τραγούδι που έχει βιωματικό χαρακτήρα και η αφορμή δόθηκε από συγκεκριμένα γεγονότα του στενού μας κύκλου», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι Sidetrack στο loaded.

«Το "Παραμιλάς" αποτελεί το τρίτο τραγούδι που παρουσιάζουμε μέσα από το ep μας με τίτλο “ΟΣΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ” που κυκλοφορεί από το ogdoo music group.

Πρόκειται για ένα τραγούδι που έχει βιωματικό χαρακτήρα και η αφορμή δόθηκε από συγκεκριμένα γεγονότα του στενού μας κύκλου.

Η άνοια είναι μια από τις συχνότερες παθήσεις στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Ξεκινάει σταδιακά και σε αρχικό στάδιο είναι δύσκολο να διακρίνεις την πάθηση σε έναν ασθενή.

Όσο περνάει ο καιρός, στα επόμενα στάδια της πάθησης, ο ασθενής μπορεί να χάσει την αίσθηση του χρόνου (δυσκολία στην αναγνώριση της ημέρας, της εβδομάδας, ή ακόμη και του έτους), του χώρου (αδυναμία στην συνειδητοποίηση του πού βρίσκεται) και πολλές φορές να παρουσιάσει αδυναμία στην αναγνώριση προσώπων, ακόμα και του ίδιου του εαυτού.

Απόρροια των παραπάνω είναι να ζει, από ένα σημείο και μετά, με έντονο το συναίσθημα της μοναξιάς και της εγκατάλειψης.

Στην καθημερινότητα του ασθενή, σημαντικό ρόλο έχει ο “ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ”. Δηλαδή, ο άνθρωπος που παρέχει την φροντίδα του στον ασθενή.

Η παροχή φροντίδας περιλαμβάνει την επένδυση χρόνου, ενέργειας και χρημάτων καθώς και εργασίες που μπορεί να είναι δύσκολες, κουραστικές και ψυχολογικά στρεσογόνες.

Το τραγούδι αναφέρεται σε έναν διάλογο ενός μεγάλου σε ηλικία ανθρώπου, ο οποίος βρίσκεται στα τελευταία στάδια της νόσου, με τον άνθρωπο που έχει αναλάβει την φροντίδα του.

Μουσικά, προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στο ηχογράφημα μια ατμόσφαιρα επανάληψης, έντασης και αγωνίας, να δημιουργήσουμε συνθήκες ενός φανταστικού λαβυρίνθου προσπαθώντας να αποτυπώσουμε την σύγχυση που διέπει τον ασθενή καθώς η οποία φαρμακευτική αγωγή δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία της ασθένειας.

Την παραγωγή του τραγουδιού επιμελήθηκε ο Νίκος Ρέτσος. Συμμετέχει η Ναταλία Ρουτσολιά στα φωνητικά».

 

BREAKING MUSIC