Μεγάλος προβληματισμός στη Βρετανία, παρά τον «οδικό χάρτη»
Μπορεί η βρετανική κυβέρνηση να περιέγραψε έναν οδικό χάρτη για το «άνοιγμα» των δραστηριοτήτων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των συναυλιών, ωστόσο, μουσικοί, promoters, ιδιοκτήτες κλαμπ και άλλα μέλη της μουσικής βιομηχανίας της χώρας παραμένουν βαθύτατα προβληματισμένοι για το τι θα γίνει τελικά.
Την ώρα που η Σκωτία ανακοινώνει ότι οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους θα επιτραπούν από τις 17 Μαΐου και στην Αγγλία ακόμα και τα κλαμπ προβλέπεται να επαναλειτουργήσουν από τις 21 Ιουνίου, οι λεπτομέρειες παραμένουν θολές και οι άνθρωποι του χώρου αισθάνονται ακόμα επί ξύλου κρεμάμενοι.
Για παράδειγμα, ένα ζήτημα που απαιτεί διευκρινίσεων είναι οι όροι με τους οποίους θα ανοίξουν πάλι οι συναυλιακοί χώροι, καθώς, όπως σημειώνουν promoters, αν ο κόσμος που θα επιτρέπεται να παρακολουθήσει είναι πολύ λιγότερος από τη χωρητικότητα, τότε το event γίνεται ασύμφορο, χωρίς καν να αναφερθούν προϋποθέσεις όπως τεστ Covid-19, κλπ.
Το ζήτημα της ασφάλισης
Ένα δεύτερο πρόβλημα αφορά τις περιοδείες καλλιτεχνών από τις ΗΠΑ, οι οποίες ενδέχεται να τροποποιηθούν, κάτι που δημιουργεί αναστάτωση, τόσο στους διοργανωτές, όσο και στους φανς, επιτείνοντας την αβεβαιότητα και κάνοντας τους πάντες διστακτικούς στο να προχωρήσουν σε δεσμεύσεις και συμβόλαια.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρατηρείται και «μποτιλιάρισμα» καθώς πολλοί καλλιτέχνες επιχειρούν να πραγματοποιήσουν περιοδείες κατά την ίδια περίοδο, χωρίς να είναι ξεκάθαρο πώς, πού και πότε θα γίνουν αυτές οι συναυλίες και με ποιους όρους.
Τέλος, επισημαίνεται για άλλη μια φορά η ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πρόγραμμα ασφάλισης και αποζημιώσεων, κάτι που θα κάνει ευκολότερη τη ζωή των ανθρώπων της βιομηχανίας, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να επιβιώσει άλλο ένα 2020.
Πληροφορίες: The Guardian