Ο αρχηγός των Jethro Tull τα βάζει με τη βρετανική κυβέρνηση
Ο Ian Anderson των Jethro Tull ήταν ανέκαθεν πολιτικό ον, όπως φαίνεται και από ιστορικούς δίσκους του συγκροτήματος, όπως το «Aqualung» και το «Thick as a Brick».
Με αυτό το δεδομένο, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι ο Anderson, θορυβημένος από την κρίση στο χώρο της μουσικής που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, επιχείρησε να επικοινωνήσει με τη βρετανική κυβέρνηση και να προτείνει λύσεις ώστε οι μουσικοί να αρχίσουν να ξαναδουλεύουν.
Έτσι, έγραψε μια μακροσκελή επιστολή, την οποία και έστειλε στον Βρετανό υπουργό Πολιτισμού, Oliver Dowden, και στην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Κουλτούρας, Caroline Dinenage, καταθέτοντας προτάσεις και ιδέες για το πώς θα υπάρξει επανεκκίνηση της μουσικής βιομηχανίας στη χώρα.
Δεν μας λέει βέβαια κάτι καινούργιο μια και στη χώρα μας οι συναυλίες γίνονται κανονικά με όλες αυτές τις προφυλάξεις που προτείνει.
Φυσικά, δεν έλαβε καμία απάντηση.
Όπως ο ίδιος σημειώνει, «είναι δύσκολο να υπάρξει πρόοδος με αυτή τη μπερδεμένη, θαμπή και άσχετη κυβέρνηση. Θλίβομαι για όλους εμάς που βρισκόμαστε στην εξαιρετικά αβέβαιη βιομηχανία της Τέχνης και της Διασκέδασης, αλλά και για το κοινό μας».
Οι προτάσεις του Ian Anderson
Για την ιστορία, στην επιστολή του προτείνει, μεταξύ άλλων:
-Μάσκες για τις υπαίθριες συναυλίες.
-Καθισμένους θεατές.
-Ανεμιστήρες επί σκηνής για να μεταφέρουν πιθανώς μολυσμένα σταγονίδια προς τα πάνω.
-Αυστηρή εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφαλείας σε κλειστούς συναυλιακούς χώρους, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε venue.
-Μάσκες στους μουσικούς και ερμηνευτές κλάσικής μουσικής και αποστάσεις από την υπόλοιπη ορχήστρα για τα πνευστά.
Όσον αφορά στα οικονομικά του εγχειρήματος, ο Anderson παραδέχεται ότι είναι πιθανόν για κλειστούς συναυλιακούς χώρους να οδηγήσει σε χασούρα, αλλά, το αισιόδοξο σενάριό του λέει ότι οι υπαίθριες συναυλίες θα μπορούσαν να αρχίσουν άμεσα και όσον αφορά στους κλειστούς χώρους να γίνεται επιλογή venues που θα μπορούν να υποστηρίξουν τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας.